Магістрант ІІМТ Львівської політехніки Павло Майструк – призер міжнародних університетських змагань

Анастасія Задорожна, тижневик «Аудиторія»
Павло Майструк

Магістрант кафедри проєктування та експлуатації машин Інституту інженерної механіки та транспорту Львівської політехніки Павло Майструк здобув друге призове місце в міжнародних університетських змаганнях.

Організатором щорічного конкурсу є американська транснаціональна корпорація Autodesk – постачальник систем автоматизованого проєктування для машинобудування.

Павло розповів, що не збирався брати участі в конкурсі, а просто виконував чергове замовлення, проте викладачі переконали його відправити один із варіантів проєкту на конкурс, бо вважали його роботу достойною перемоги та технічно досконалою.

Магістрант поділився також труднощами, що спіткали його на шляху до успіху. За його словами, проєкт зазнавав корекції щонайменше 8 разів та потребував чимало часу і підготовки. Це не перша спроба Павла взяти участь у конкурсі, однак попередні роботи не були досконалі та не пройшли відбір.

Своїми здобутками Павло завдячує Політехніці та рідному інституту, оскільки вважає, що все те, що він нині вміє, – досягнення викладачів, котрі дали чудові знання та допомагали студентові з проєктами, а також, бачачи старанність студента, й із пошуком нових проєктних замовлень. Він зокрема відзначив, що рівня знань, який дають в університеті, цілком вистачає для того, щоб стати фахівцем своєї справи та створювати власні проєкти.

Рецепт успіху Павла, за його словами, полягає в наполегливості та старанності.

Магістрант зізнався, що попри всі труднощі, він щиро закоханий у те, що робить, і в майбутньому мріє стати викладачем, щоб долучитися до процесу формування нових спеціалістів європейського рівня в Україні.