Панорамні світлини Леоніда Сніцарука: у головному корпусі Львівської політехніки триває виставка доцента ІТРЕ

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
світлина Карпат

У головному корпусі від 17 грудня триває виставка панорамних світлин доцента кафедри радіотехнічних пристроїв ІТРЕ Леоніда Сніцарука. Політехніки й гості мають можливість помилуватися чудовими роботами члена ради університетського Товариства «Просвіта».

Леонід Сніцарук – відомий фотоаматор, тому з фотоапаратом його можна побачити не лише під час багатьох мандрівок, а й на різних університетських (і не тільки) заходах. Його панорами, які він виставив на огляд, – світлі, умиротворені, підкреслюють красу карпатських гір, зачаровують краєвидами Львова, допомагають кожному, хто їх споглядає, відчути себе частинкою природи, доторкнутися до неї не лише оком, а й серцем.

– Виставку приурочив до презентації книжки «Товариство, яке змінило Політехніку» і, звичайно ж, до свого 75-річчя, – говорить Леонід Сніцарук, який зробив собі ще й інші подарунки: піднявся на Говерлу, Лопату, Кам’янку і на Боржаву. – На огляд виставив 21 панораму. Рівно стільки гостей було на відкритті. На створення цих панорам мене надихнули гірські краєвиди, а ще місто з висоти (висоту полюбив, відколи почав стрибати з парашутом). Серед них – моя улюблена Боржава, на яку часто ходимо, літаємо над нею. Світлину зробив рано-вранці, коли сонце ледь зійшло й у долині ще стояв туман. Пам’ятна мені панорама з Кавказу. Хоча вона не дуже вдала: з-за хмар не видно Ельбруса, бо пізно піднялися на гору, а з Чорного моря наближалася гроза. Маю ще кілька невіддрукованих панорам, а також світлин, із яких планую зробити панорами. Хочу показати виставку в Литві, куди запрошують друзі з альпійського клубу.

Панорамні світлини доцента ІТРЕ Леоніда Сніцарука Панорамні світлини доцента ІТРЕ Леоніда Сніцарука Панорамні світлини доцента ІТРЕ Леоніда Сніцарука Панорамні світлини доцента ІТРЕ Леоніда Сніцарука