Свято «Аудиторії» – щирі привітання й цікаві ідеї: освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя

Свято вдалося! 8 жовтня освітній студентський тижневик «Аудиторія» відзначив своє 69-річчя. Як жартували ми (редакційні) поміж собою – це репетиція святкування поважного 70-річного ювілею наступного жовтня.

Вітати зі святом нас почали ще в переддень, коли вирували приготування, що додавало ще більше запалу. Запрошуючи гостей – і студентів, і викладачів, читачів, теперішніх і майбутніх, – наголошували: зі собою мати цікаві пропозиції щодо розвитку газети і творчі ідеї.

Задумане збулося! Впродовж дня в редакції панувала особлива атмосфера, за яку надзвичайно вдячні нашим гостям. Ми отримали позитивний заряд емоцій, цікаві ідеї, почули гарні побажання і навіть досить глибокий аналіз нашої роботи. А гості натомість, як ми й обіцяли, – смачну каву, солодощі та фото на згадку!

Отож читайте хто і що нам набажав.

Юлія Богданова, асистент кафедри дизайну архітектурного середовища ІАРХ:

– У нас на кафедрі завжди є свіжі числа «Аудиторії». Читаємо постійно, бо завдяки цій газеті дізнаємося, що де відбувається, хто чим живе. Політехніка велика, а «Аудиторії» вдається на своїх сторінках об’єднувати все це бурхливе життя. Хотілося б, щоб більше висвітлювали події з життя ІАРХ.

Володя Цапук, студент-спеціаліст ІАРХ:

– У газеті хотів би бачити більше інформації про те, що робиться в місті, в країні. Тобто, щоб тематично «Аудиторія» виходила за межі університету і концентровано доносила професійну інформацію, цінну для навчання. Колись були класні газети-п’ятнадцятихвилинки, які ми перед парами отримували і ще до заняття дізнавалися про все найцікавіше, що відбувається в місті, і знали, куди підемо після пар. А друге, що важливо, – знайти метод зацікавлення читачів. Зараз усі настільки перенасичені інформацією, що до паперу зникає інтерес. Тому треба знайти спосіб, щоб люди полюбили паперове видання. Звичайно, треба виходити в цифровий простір, але в паперу є свій шарм, своя культура. Я дуже люблю читати паперові газети.

Олександр Левченко, провідний інженер-програміст Центру інформаційного забезпечення, подарувавши редакції глобус, наголосив, щоб «Аудиторія» виходила на рівень всесвітньовідомого видання.

– Сьогодні, незважаючи ні на що, є чимало молодих людей, які пишуть, але не мають де публікуватися. На сторінках «Аудиторії» було б цікаво читати такі тексти. А оскільки це всеукраїнське видання, до вас писали б із усієї України! Якщо оголосити конкурс невеличких (на 1 сторінку) оповідань гостросюжетних жанрів (пригоди, подорожі, фантастика), то це було б цікаво не лише для авторів, а й для читачів!

Олександр Калініченко, доцент ІГСН:

– Так тримати! Колектив молодіжний, креативний, розвивається. Добре відчуваєте ритм життя. Більше рекламуйте себе, додавайте більше емоцій, бо інформація – це добре, але життя потребує емоцій.

Олександр Мельник, четвертокурсник ІХХТ:

– Ви більше пишете про викладачів, про науку. А було б добре, щоб організовували щось цікаве для студентів, наприклад, конкурс на найкраще прибрану кімнату в гуртожитку; заохотили подарунками, підготували про це статтю, щоб студенти могли приїжджати додому і хвалитися батькам, що про них написали в газеті. Те, що пишете про викладачів, – добре, але цікавіше читати про студентів.

Олена Познякова, асистент кафедри фінансів ІНЕМ:

– Газета мені подобається. Хочеться, щоб було більше інтерв’ю зі студентами, молодими науковцями; матеріалів про перспективи, досвід інших країн у реформах освіти. Багато науковців мають такі приклади, бо спілкуються з представниками різних європейських країн. Кожна країна по-своєму проходила цей шлях і має свій цікавий досвід. Наприклад, є цікаві програми ЄС щодо економічних перспектив, наукових розробок, реформ освіти і науки. Хотілося б дізнаватися про такі можливості, про те, що відбувається в освіті і до чого маємо прагнути.

Галина Захарчин, завідувач кафедри менеджменту персоналу та адміністрування ІНЕМ, Надія Любомудрова, Роксолана Винничук, старші викладачі:

– Наша кафедра щиро вітає тижневик «Аудиторія» з днем народження! Бажаємо натхнення, творчої наснаги, високої продуктивності, свіжих ідей та несподіваних рішень!

Завжди актуальні, все робите вчасно,
І рубрика кожна розкрита так класно!
Де тільки подія, анонс а чи свято,
Вас тут же помічено з фотоапаратом.
Проблему поставити, і всіх опитати,
Щоб нашу думку докладно вивчати.
Ваш календар зафіксує по днині
Все, що відбулось колись аж до нині.
Кава й газета, як первинна потреба,
Тут кожен знайде щось цікаве для себе!..

Андрій Дуда, волонтер громадської ініціативи «Львівський лицар», побажав збільшення читачів і накладу газети. Третьокурсники ІІМТ – більше життєвих історій. А професор кафедри електронних приладів ІТРЕ Владислав Черпак – більше зацікавлювати молодь і розширювати коло читачів.

Люба Дяченко та Маріанна Бокложук, студентки другого курсу ІГДГ:

– Ми входимо в «Спільноту Святого Егідія», яка у Львові годує бідних. Тож, відповідно, хотіли б, щоб у газеті були статті на теми благодійництва, які б популяризували добрі справи. Процвітання вам, щоб ви мали багато читачів і газета ставала щораз цікавіша.

Руслан Серцелевич, колишній студент та працівник ІАРХ, правник:

– Вітаю творців «Аудиторії» – однієї із найкращих газет навчальних закладів західного регіону. Найкраща вона у багатьох сенсах: поліграфія, зміст, концепція, статті, структура. Її завжди приємно читати. Коли був студентом і працівником Львівської політехніки, завжди очікував на чергове число. Бажаю успіхів у розвитку, щоб була можливість розвивати цю корисну і потрібну справу. Навіть складно додати щось більше. Звичайно, меж досконалості нема.

Завершився святковий день космічно. Голова Львівського астрономічного товариства доцент кафедри вищої геодезії та астрономії Любов Янків-Вітковська спільно із професором кафедри вищої геодезії і астрономії ІГДГ професором Степаном Савчуком вручили подяку від колективу астрономічної обсерваторії Львівської політехніки і Львівського астрономічного товариства «за популяризацію астрономії та всебічне висвітлення космічних новин» і подарувала особливу «марсіанську воду» для натхнення.

Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя Освітній студентський тижневик відзначив своє 69-річчя