Студентка ІГСН Олеся Галятовська: «Припиніть просто мріяти, а втілюйте свої мрії в реальність!»

Кафедра ІУЕК Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

Олеся Галятовська – студентка Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», староста групи СМ-4 (спеціальність «Музеєзнавство, пам’яткознавство»). Олесі – 20 років. Візажист, модель, хостес та... історик. Народилась і живе у Львові. Пробувала себе на різних роботах, в різних заняттях, але, на щастя знайшла те, чим справді хоче займатись.

Модельні школи, викладання основ позування, курси візажу

Ще школяркою закінчила модельні школи, працювати почала в 11-му класі (викладачем основ позування), і з того часу – вся в роботі. Чомусь після школи мені здавалась, що аби бути успішним та фінансово незалежним, головне працювати на багатьох роботах з ранку до ночі (що я і робила). Лише через 3 роки я зрозуміла, що головне, аби робота приносила задоволення. Не дарма ж сказано, що хороша робота – це добре оплачуване хобі. На першому курсі навчання закінчила курси візажу. Чомусь тоді я дуже боялась афішувати своє захоплення, боялась показувати свої роботи, аби не отримати шквал критики. Мабуть, це так бояться всі люди, котрі починають займатись новою справою…

Насичене життя: танці в ансамблі, участь у показах дизайнерів, зйомки в кліпах, кілька робіт

Спершу практикувалась в театрі (а це насправді було дуже важко, коли потрібно повністю переробити макіяж за 5–6 хвилин), потім робила безкоштовний макіяж для фотозйомок, для стоків і т.д. Окрім макіяжу тоді я ще танцювала у ансамблі, брала участь у відкритті стадіону «Арена – Львів», у показах різних дизайнерів, знімалась у кліпах Руслани, до ІІІ курсу працювала на кількох роботах і т.д, словом – життя тоді було насиченим. На щастя, зараз мені вдалось «відфільтрувати» те, чим я тоді займалась. Я перестала бігати з однієї роботи на іншу, а повністю віддалась лише тим справам, які мені подобаються.

«3 в 1» – модель, візажист, перукар

Зараз я займаюсь візажем, цікавлюсь зачісками, відвідую семінари, майстер-класи. Вважаю, що інколи потрібно «переключитись» з однієї роботи на іншу, тому паралельно працюю хостес (інколи вдається навіть поєднувати хостес+візаж на одному заході). Робота хостес нелегка, але дуже цікава. За час роботи на різних фестивалях познайомилась із Святославом Вакарчуком, Джамалою, Ніно Катамадзе, Юрієм Горбуновим, Катериною Осадчою, Русланою, Машею Єфросініною, Віталієм Кличком і багатьма іншими зірками. Насправді, – кайф працювати в такому оточенні, тому навіть не можу назвати це роботою. Задля релаксу досі беру участь у зйомках каталогів відомих львівських дизайнерів (та й фотографам вигідно, адже я за їхніми словами «3 в 1» – модель, візажист, перукар).

Більше – на сайті НародUA