Олександр Софій прочитав лекцію про транскордонну співпрацю Львівщини для студентів кафедри ПМВ

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

14 жовтня керівник аналітичної групи та експерт громадянської організації «Європейський діалог» Олександр Софій прочитав відкриту лекцію на тему «Особливості розвитку транскордонної співпраці України (на прикладі Львівщини)» для студентів ІІІ курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» освітньої програми «Міжнародні відносини» Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.

Олександр Софій є відомим експертом із проблематики транскордонної співпраці, був керівником низки міжнародних проєктів із транскордонної співпраці Львівщини, знаним тренером та аналітиком.

Необхідно відзначити прикладне значення лекції, оскільки було проаналізовано проєкти, що вже реалізовані в Україні та на Львівщині, а також чинні проєкти в рамках регіонального і транскордонного співробітництва України загалом та Львівщини зокрема. Серед з висвітлених питань – інституційне забезпечення транскордонного співробітництва, підвищення інституційної спроможності єврорегіонів, обсяг залучених коштів у регіонах, особливості фінансування проєктів та програм тощо.

Особливе зацікавлення у студентів викликало питання зміни, трансформації й особливостей транскордонного та регіонального співробітництва в умовах війни, програми міжнародної технічної допомоги у сфері транскордонної співпраці, а також можливості застосування студентами теоретичних знань під час написання заявок на проєкти, участі у різноманітних міжнародних програмах.

Щиро дякуємо Олександру Софію за цікаву лекцію, а також директору організації «Європейський діалог» Ігору Каспруку за співпрацю, зокрема за можливість проходження практики для наших студентів!

Довідково

«Європейський діалог» – громадська організація, створена у 1996 році, що реалізовує проєкти і програми в рамках євроінтеграції України з регіонального і транскордонного співробітництва. Серед основних видів діяльності організації – адміністрування грантових проєктів та програм із транскордонного співробітництва; сервісний, консультативний і тренінговий центр для неурядових організацій та органів місцевого самоврядування.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції