Оксана Гордійчук: «Даємо можливість нашим випускникам заново познайомитися з уже рідною Політехнікою»

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Оксана Гордійчук

Розвиток співпраці з випускниками — один із пріоритетних напрямів діяльності Львівської політехніки. Щороку форми цієї взаємодії стають різноманітнішими. Докладніше про те, як цей процес відбувається в нашому університеті, розповідає лідерка Групи зв’язків з випускниками Оксана Гордійчук.

— Група зв’язків з випускниками невпинно працює над тим, щоб залучити якомога більше випускників до життя університету. Ми формуємо лояльного випускника ще зі студентської лави. Група здійснює розсилання на електронну пошту нашим бакалаврам і магістрам, які завершують навчання, щоб інформувати їх про можливості подальшої співпраці та підтримки з боку університету.

Дуже цінно, коли випускники приходять на кафедру та діляться своїм життєвим досвідом з молодим поколінням. Такі зустрічі відбуваються в онлайн- (проєкт Alumni.Live) та офлайн-форматах (серія зустрічей «Запитай випускника»). Вони корисні для обох сторін, адже випускники допомагають студентам зрозуміти свої сильні сторони та зони розвитку.

Зворотний зв’язок від випускників для нас також важливий. Наразі ми самі шукаємо випускників, запрошуємо їх долучатися до зустрічей. Хочемо, щоб вони були більш зацікавлені й відбувалася двостороння комунікація. І далі активно працюємо над тим, щоб кожен випускник Львівської політехніки мав можливість поділитися своїм досвідом, — каже Оксана Гордійчук.

Зустрічі випускників «Всі дороги ведуть до альма-матер» вже стали доброю традицією для нашого університету.

— Завдяки таким зустрічам кожен політехнік має можливість знову поринути в особливу атмосферу: згадати найцікавіші роки студентського життя і дізнатися, чим живе сьогодні університет. Відвідини рідної кафедри — особливе свято для випускників, адже це нагода знову поспілкуватися з давніми друзями, одногрупниками, викладачами, зануритись у щасливі спогади. Щоб зустріч була ще цікавішою, політехнік може обрати одну або кілька локацій для екскурсії, серед них: Актова зала, Зала Захарієвича, Музей історії Львівської політехніки, Машинна зала, Астрономічна обсерваторія. Також пропонуємо до уваги іміджеву продукцію Львівської політехніки: фірмовий одяг, печиво «Політехнічне», журнал «Львівська політехніка», книги, екоторбинки, — зауважила лідерка Групи зв’язків з випускниками.

У межах розвитку комунікації з випускниками Львівська політехніка впроваджує нові ініціативи.

— Ми завжди кажемо, що колишніх політехніків не буває — цей зв’язок є безперервним. Наші випускники залишаються частиною університету навіть після завершення навчання. Вони й далі взаємодіють з Політехнікою, підтримуючи зв’язок, допомагаючи в розвитку та стаючи прикладом для нових поколінь студентів. Випускники є амбасадорами Львівської політехніки, а їхні здобутки — найкраще підтвердження успіху навчального закладу, — наголосила Оксана Гордійчук.