Очільниця Центру правових досліджень ґендерної рівності взяла участь у тренінгу Еразмус+ у Вроцлаві

Центр правових досліджень ґендерної рівності Львівської політехніки
Ірина Андрусяк

Доцентка кафедри теорії права та конституціоналізму Інституту права, психології та інноваційної освіти, координаторка Центру правових досліджень ґендерної рівності Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Андрусяк 4–8 липня 2022 року перебувала на тренінгу за програмою міжнародної співпраці Європейського Союзу у сфері освіти Еразмус+ у Вроцлавському університеті (Польща).

Програма мобільності включала в себе вивчення позитивних практик втілення однієї з актуальних тем сьогодення – ґендерної рівності. За час перебування на тренінгу представниці Львівської політехніки вдалось обмінятися досвідом із провідними спеціалістками з ґендерної проблематики кафедри політико-правових доктрин факультету права, адміністрації та економіки Вроцлавського університету – професорками Анною Следзінською-Сімон та Кароліною Кременс. З їхніми працями Ірина Андрусяк мала можливість ознайомитись у бібліотеці Університету.

Цікавим досвідом стало ознайомлення з начальними планами, а також робочими програмами курсів, які викладає правникам кафедра політико-правових доктрин факультету права, адміністрації та економіки. Матеріали оглянуто крізь призму ґендерної рівності та її втілення у Вроцлавському університеті.

Перебування Ірини Андрусяк за програмою Еразмус+ у Вроцлавському університеті відкрило нові можливості співпраці кафедр і Центру правових досліджень ґендерної рівності для втілення стратегії впровадження ґендерної рівності у сфері освіти, а також розроблення плану заходів із її реалізації. Варто наголосити на тому, що наскрізна інтеграція ґендерного компоненту в освітній процес є одним із п’яти зобов’язань України як учасниці ініціативи «Партнерство Біарріц», мета якої – посилити відповідальність та об’єднати міжнародну спільноту, аби припинити насильство щодо жінок, забезпечити якісні освіту й охорону здоров’я, сприяти розширенню економічних можливостей та участі жінок у державній політиці.

Ірина Андрусяк Фото з тренінгу