Очільник МОН: дистанційне навчання не замінить повноформатну освіту, але Україна готова до його впровадження

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Сергій Шкарлет під час ток-шоу «Марафон» на телеканалі «Наш»

Лунають закиди стосовно того, що Україна не готова до дистанційного навчання – це образа для більшості педагогічних працівників, які досить наполегливо впровадили в життя форму дистанційного навчання. Україна на сьогодні відносно готова до дистанційної форми освіти. На цьому наголосив очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет під час ток-шоу «Марафон» на телеканалі «Наш» 27 жовтня 2020 року.

Також Сергій Шкарлет звернув увагу на те, що заклади освіти в усьому світі сьогодні намагаються пристосуватися до умов пандемії, враховуючи, що це незвичні умови.

– На моє переконання, враховуючи і позицію фахівців-освітян, дистанційне навчання ніколи не замінить той реальний формат спілкування, який є в очному, повноформатному навчанні. Завжди дистанційну освіту розглядали, як можливість здобування додаткових переваг. Але є той факт, що «червоний» рівень епідемічної небезпеки передбачає проведення виключно дистанційних занять, – зазначив т.в.о. Міністра.

Сергій Шкарлет розповів, що організація освітнього процесу, зокрема й у дистанційному чи змішаному форматах в умовах пандемії, потребує не лише коштів, а й значною мірою бажання і прагнення до змін, роботи та організації керівників закладів освіти.