Об’єднані громади співпрацюватимуть з Університетом у розв’язанні завдань просторової організації територій

За матеріалами сайту ЛОДА
на засіданні

16 березня 2018 року відбувся семінар щодо співпраці об’єднаних територіальних громад із Національним університетом «Львівська політехніка». В межах семінару розглянули питання розв’язання завдань просторової організації територій та соціально-економічного розвитку громад.

У тренінгу взяли участь представники влади, голови об’єднаних територіальних громад, професорсько-викладацький склад Львівської політехніки та представники програми «U-LEAD з Європою».

Під час семінару обговорили розвиток інфраструктури створених громад, веденні містобудівної документації та інвестиційних можливостях ОТГ. Також розглянули питання сучасних земельних відносин у галузі перерозподілу земель державної власності на користь ОТГ, а також вплив громад на розв’язання соціальних проблем та способи їхнього запобігання.

Подібні семінари проводитимуть і надалі, а Львівська облдержадміністрація разом із вищими навчальними закладами спільно працюватимуть над впровадженням пілотних проектів щодо створенням фахового кадрового потенціалу на місцях.

на засіданні