Новорічне та Різдвяне привітання ректора Львівської політехніки

Ректор Львівської політехніки
новорічна листівка

Дорогі львівські політехніки!

Сьогодні ми перегортаємо останню сторінку 2017 року, що приніс нам багато набутків, нових вражень і змін. Всі ми стали не лише старшими, але й мудрішими, досвідченішими, сильнішими. Але насамперед – монолітнішими та згуртованішими як народ, як нація, що захищає свою територіальну цілісність, свободу і незалежність, свій європейський вибір у боротьбі з російським агресором та його сателітами.

Мабуть, не помилюся, коли скажу, що зараз для всіх нас найголовнішим є мир на нашій землі, спокій та добробут у родинах. Думаю, що рік прийдешній стане переломним і принесе нам нарешті довгоочікувану перемогу, за яку поклали голови наші славні українські воїни. Саме мужнім захисникам Вітчизни, які зустрічають прийдешні свята не у теплій та затишній оселі, а в холодних окопах, ми повинні низько вклонитися і віддати свою безмежну шану та вдячність.

Кілька днів тому до мене звернулася газета «День» із проханням відповісти на новорічну анкету. Серед запропонованих запитань було й таке: «Кого вважаєте героєм 2017 року?». Я відповів, що для мене такими героями є члени громадської організації «Золоті Леви Чорної Сотні», з якими мав честь познайомитися нещодавно. Створена кілька років тому в період буремних подій на Майдані Незалежності, ця добровольча спілка патріотів України відіграла важливу роль у поваленні тодішнього злочинного режиму. Нині «Чорна Сотня» разом із побратимами захищає зі зброєю на руках східні кордони України проти російської агресії, забезпечує громадський порядок у містах і селах. При тому не забувають добровольці й про духовну складову своєї патріотичної діяльності. Зрештою, героями року, що минає, є всі українські воїни. Це люди нової української формації, з якими я пов’язую майбутнє України.

У 2017 році ми чимало зробили для розбудови та розвою рідної Альма-матер. Львівська політехніка у рейтингу вітчизняних ВНЗ вже традиційно посідає чільні місця з багатьох показників навчальної роботи, ми розгортаємо широкий спектр науково-дослідних та конструкторських проектів, переважна більшість яких стосується найновіших нано- й ІТ-технологій. Ми стали найкращим регіональним університетом України, успішно провели цьогорічну вступну кампанію.

Цього року Університет відкрив завдяки співробітництву з відомим світовим брендом – компанією Lifeсell – потужну телеком-лабораторію, запрацювала нова стартап-школа, ми розпочали спорудження нового гуртожитку. У перших числах грудня Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком», згідно з яким Львівська політехніка впродовж кількох років отримає майже 10,8 мільйона єврокредитів для проведення комплексу заходів з енергоефективності та енергоощадності.

Масштабні за складністю й обсягом завдання постануть перед колективом Львівської політехніки у наступному році. Але ми з надією та оптимізмом дивимось у своє майбуття. Впевнений, що зможемо на значно вищий рівень підняти весь навчально-виховний процес, зміцнити й осучаснити матеріально-технічну базу, докорінно поліпшити результативність науково-дослідницької роботи. Я у це твердо вірю і знаю, бо у це вірять всі львівські політехніки – і викладачі, й студенти!

Тож дослухаймося до мудрого новорічного побажання Ліни Костенко:

Вже рік старий за обрії пливе.
Уже й Новий стоїть на виднокрузі.
Нехай в Новому буде все нове.
Старі лиш вина, істина та друзі!

Сердечно вітаю всіх львівських політехніків та їхні родини з Новим 2018 роком та Різдвом Христовим!

Хай творча наснага та завзятість ніколи не залишають вас! Нових Вам звершень і здобутків на благо рідної України!

Христос рождається! Славімо Його!
 

Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»
Юрій Бобало