Новорічне та Різдвяне привітання ректора Національного університету «Львівська політехніка»

Ректор Львівської політехніки
новорічна ялинка
Рік, що минає, став особливо знаменним у житті нашого навчального закладу: ми відзначили 200-річчя від дня заснування нашої Альма-матер. Львівська політехніка по праву посіла своє законне місце в когорті найдавніших технічних університетів Європи і світу

З Новим 2017 роком та Різдвом Христовим!

Шановні львівські політехніки!

Ми – на порозі чудових і найулюбленіших наших свят – Нового року і Різдва Христового. У ці дні ми традиційно згадуємо головні події року, що минає. Чим запам’ятався він? Що доброго й корисного він приніс? Яким став для рідної Вітчизни та нашої Альма-матер?

Україна зробила низку важливих кроків у проведенні кардинальних реформ. Насамперед ідеться про децентралізацію та докорінне вдосконалення діяльності місцевого самоврядування, посилення демократичних засад, боротьбу з корупцією, входження в європейський цивілізаційний простір. Країна домоглася позитивних зрушень в економіці, де намітилися обнадійливі тенденції зростання обсягів виробництва і скорочення інфляції.

На жаль, на Сході держави і далі триває кривава війна, розв’язана проросійськими сепаратистами та зовнішнім агресором, котра забрала життя тисяч українських людей. Нині вірні сини й доньки Вітчизни захищають її територіальну цілісність та незалежність. Знаю і вірю, що перемога буде за нами, бо за нами – правда!

Рік, що минає, став особливо знаменним у житті нашого навчального закладу: ми відзначили 200-річчя від дня заснування нашої Альма-матер. Львівська політехніка по праву посіла своє законне місце в когорті найдавніших технічних університетів Європи і світу.

Упродовж усіх цих років зі стін Львівської політехніки вийшли десятки тисяч висококваліфікованих фахівців, значна частина яких зробила вагомий внесок у становлення і розбудову Української незалежної держави, її соціально-економічний прогрес та духовний розвій нації.

Нині ми успішно реалізуємо програму розвитку Університету до 2020 року, розгортаємо широкий спектр науково-дослідних та конструкторських робіт, що здебільшого мають інноваційно-інвестиційний характер.

Нам, очевидно, потрібно приділяти значно більше уваги нашій талановитій та допитливій молоді, розвитку студентського самоврядування. Йдеться і про якісне підвищення освітніх стандартів, і про соціальне самопочуття наших вихованців. Наше головне завдання полягає у тому, щоб навчити самого студента навчатися і бути активним у громадському житті, будувати успішну професійну кар’єру, загалом – пробудити і розвинути його соціальну мобільність, формувати у суспільстві необхідні для молоді соціальні ліфти.

Наступний 2017 рік матиме, на мій погляд, особливе значення в подальшому розвитку нашої держави. Ми всі без винятку маємо одну-єдину палку мрію та надію на остаточне завершення воєнних дій на Сході і повернення країни до мирного життя.

Щиро, від усієї душі вітаю усіх Вас, а також Ваші родини зі святом Нового року та Різдва Христового!

Дивися вперед з Надією, назад – із Вдячністю, вгору – з Вірою, а довкола – з Любов’ю! Саме таке лаконічне Новорічне та Різдвяне побажання хочу висловити всім львівським політехнікам.

Нових Вам звершень і здобутків на благо рідної України!
 

Христос рождається! Славімо Його!
 

Ректор
Юрій Бобало