Німеччина надасть грант у €20 млн для розбудови інфраструктури сфери професійної освіти України

МОН України
фото новини

Між Кабінетом Міністрів України, представленим МОН, Німецьким державним банком розвитку KfW і Українським Фондом соціальних інвестицій (УФСІ) було укладено грантову та проєктну угоду на суму 20 млн євро, що передбачає впровадження програми «Професійна освіта та підготовка у Східному партнерстві».

«Підписанням угоди ми подаємо чіткий сигнал, що твердо віримо у процвітаюче майбутнє України й вже зараз інвестуємо у відбудову країни. Надаючи ці 20 мільйонів євро для українських закладів професійної освіти, Федеральний уряд Німеччини хоче підтримати українську молодь і показати перспективи професійного розвитку. Підвищення привабливості закладів професійної освіти робить також важливий внесок у економічний розвиток України. Молоді люди з якісною професійною освітою – фундамент майбутнього України. Німецький уряд буде й надалі супроводжувати Україну на її шляху до процвітаючого й мирного майбутнього», – зазначила Надзвичайний і Уповноважений Посол Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, пані Анка Фельдгузен.

Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини через німецький банк розвитку KfW виділив 20 мільйонів євро гранту на створення Центрів професійної досконалості в межах програми «Професійна освіта та підготовка у Східному партнерстві».

«У ці складні часи ми раді вітати продовження та поглиблення співпраці між Урядами Федеративної Республіки Німеччини та України у сфері розвитку професійної (професійно-технічної) освіти в Україні. Очікуємо, що досвід і фінансова допомога європейських партнерів дозволить не лише модернізувати інфраструктуру, інструментарій і методологію Центрів професійної досконалості, а й підтримає молодь у реалізації власного потенціалу та сприятиме повоєнному відновленню України», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Відповідно до підписаної Угоди, грант буде спрямовано на оновлення інфраструктури професійно-технічних закладів, забезпечення необхідним обладнанням навчальних лабораторій і майстерень, а також впровадження сучасних навчальних програм.

«У межах проєкту будуть створені Центри професійної досконалості відповідно до найсучасніших стандартів у системі професійної освіти, що відповідатимуть потребам ринку праці та запитам роботодавців. Ми щиро віримо, що знаннями та навичками майбутні здобувачі освіти закладуть основу для розвитку України під час та після війни», – зауважила керівник департаменту Сталий економічний розвиток та освіта, регіону Східна та Південно-Східна Європа, Туреччина, Центральна Азія та Кавказ.