Очільник Tech StartUpSchool Назарій Подольчак про підсумки конкурсу Creative Spark Big Idea Challenge 2021

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Назарій Подольчак

30 липня оголосили переможців національного фіналу конкурсу Creative Spark Big Idea Challenge 2021 від British Council Ukraine. З-поміж 12 команд молодих стартаперів із усієї України 5 представляли Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка», презентуючи свої ідеї в чотирьох категоріях, які стосуються зміни клімату, соціального впливу, цифрових технологій та креативного середовища.

― Конкурс Creative Spark Big Idea Challenge 2021 вже третій рік поспіль відбувається в межах спільного проєкту British Council Ukraine, Кінгстонського університету та Tech StartUpSchool Львівської політехніки. Загалом впродовж минулого року навчання пройшло понад 700 осіб із усієї України, звичайно, найбільше учасників ― зі Львова, зокрема з Львівської політехніки. Ми частково проводили навчання наживо в Києві та у Львові. На конкурс подали заявки більше як 300 команд, із них ми відібрали 30, а у фінал потрапило 12 команд, серед яких 5 ― із Львівської політехніки, і дві команди перемогли в трьох категоріях та ще дві отримали менторську підтримку від Metropolitan University London, ― розповідає директор Tech StartUpSchool Назарій Подольчак.

Наступний етап конкурсу передбачає міжнародні змагання, тож команда Львівської політехніки AId змагатиметься із переможцями зі семи країн.

― Вже через три тижні в нас знову розпочнеться навчання в межах проєкту Creative Spark. Цього разу плануємо його ще розширити, оскільки, за рахунок зекономлених коштів, маємо більше фінансування. Ми хочемо створити бізнес інкубатор Creative Hub, який діятиме в 20 навчальному корпусі. Там буде представлена програма Creative Spark і учасники зможуть у зручний час проконсультуватися з менторами. Також хочемо започаткувати спеціальність «адміністрування креативними індустріями» і створити українсько-британський венчурний фонд, який би фінансував розробку цих стартапів, ― додав Назарій Юрійович.