Науковці ІСТР здобули грант з екосистемної адаптації до зміни клімату в біосферному резерваті «Розточчя»

Інститут сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола
Ілюстрація до матеріалу

Науковці кафедри цивільної безпеки та кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки – професор Олег Нагурський, професор Мирослав Мальований, доцент Степан Качан і доцент Віктор Васійчук – здобули грант «Екосистемна адаптація до зміни клімату та стійкий регіональний розвиток через розширення можливостей українських біосферних резерватів», що має на меті продемонструвати екосистемний підхід з адаптації до зміни клімату в біосферному резерваті «Розточчя».

З цією метою проведено гірничотехнічну рекультивацію ділянки (0,6 га), на якій зберігались відходи флотації та відвали породи, що утворились під час добування та збагачення сірки Державним гірничо-хімічним підприємством «Сірка», а також лісогосподарська рекультивація для відновлення цієї ділянки з висаджуванням цінних сортів дерев.

Проєкт реалізується в рамках Міжнародної кліматичної ініціативи (IKI). Федеральне міністерство довкілля, збереження природи та ядерної безпеки Німеччини (BMU) підтримує цю ініціативу на основі рішення, прийнятого Бундестагом Німеччини.

Проєкт впроваджують Фонд Міхаеля Зуккова та Університет сталого розвитку міста Еберсвальде (Німеччина) разом з місцевою громадською організацією «Природа Розточчя», а також кафедрою цивільної безпеки Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка».