Науковці Інституту геодезії в рамках проєкту AURA виконали лазерне сканування інтер’єру Львівської опери

Інститут геодезії
Фото з реалізації проєкту AURA

Інститут геодезії Національного університету «Львівська політехніка» із 2020 року бере активну участь у реалізації проєкту AURA – «Ауралізація об’єктів акустичної спадщини за допомогою доповненої та віртуальної реальності», фінансованого у рамках програми Horizon 2020. Учасниками цього проєкту є директор Інституту Корнилій Третяк, молоді вчені Ігор Савчин та Іван Брусак, а також кілька студентів ІГДГ.

В рамках проєкту працівники Університету виконали комплекс робіт із наземного лазерного сканування та цифрового знімання інтер’єру театрального середовища Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Побудовано тривимірні точкові моделі театрального середовища.

Італійські науковці University of Florence на основі результатів сканувань львівських політехніків побудували модель театрального середовища, яка також містила семантичні й текстурні блоки, необхідні для ауризації.

Ауризацію виконали німецькі науковці з Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin.

Фото з реалізації проєкту AURA Фото з реалізації проєкту AURA Фото з реалізації проєкту AURA Фото з реалізації проєкту AURA Фото з реалізації проєкту AURA