Науковці ІХХТ у рамках стипендіальної програми Уряду Словаччини стажувалися в Технічному університеті Кошице

Кафедра хімічної технології переробки пластмас Львівської політехніки
Фото зі стажування

Національну стипендіальну програму (NSP) Уряд Словацької Республіки затвердив у 2005 році. Програма створена для підтримки мобільності іноземних студентів та аспірантів, викладачів ЗВО, дослідників і митців під час їхнього навчання чи наукової роботи у словацьких закладах вищої освіти і дослідницьких центрах. NSP фінансує Міністерство освіти, науки, досліджень та спорту Словаччини.

Цього року у межах Національної стипендіальної програми стипендії на дослідницьке стажування у Словаччині отримали співробітники кафедри хімічної технології переробки пластмас Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» професор Олександр Гриценко, доценти Володимир Красінський і Володимир Моравський, науковий співробітник Андрій Масюк та аспірантка ІІІ року навчання Анастасія Кучеренко. Стажування проходило на кафедрі технологій, матеріалів та автоматизованого виробництва механічного факультету Технічного університету Кошице.

Метою стажування було проведення наукових досліджень у межах п’яти індивідуальних наукових проєктів. Результати досліджень стануть основою для подальших фундаментальних та прикладних науково-дослідних робіт у галузі створення полімерних композиційних матеріалів. Для виконання досліджень за тематиками проєктів було організовано багатопрофільну унікальну дослідницьку групу, робота в якій сприяла підвищенню наукового потенціалу молодих дослідників. До групи ввійшли молоді вчені з різних галузей – переробки пластмас, машинобудування та комп’ютерного моделювання.

Крім того, науковці Львівської політехніки ознайомилися зі структурою словацького університету, особливостями навчального процесу, а також поглибили свої навички під час роботи на сучасному обладнанні науково-дослідних лабораторій кафедри технологій, матеріалів та автоматизованого виробництва Технічного університету Кошице.

Фото співробітників у лабораторіях Технічного університету Кошице Фото співробітників у лабораторіях Технічного університету Кошице Фото зі стажування