Науковці ІХХТ пройшли дослідницьке стажування в Технічному університеті Кошице

Кафедра хімічної технології переробки пластмас
Фото зі стажування

Дослідницьке стажування в Технічному університеті Кошице науковців кафедри хімічної технології переробки пластмас Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки відбулося завдяки Національній стипендіальній програмі (NSP), яку фінансує Міністерство освіти, науки, досліджень та спорту Словаччини.

Цього року в рамках NSP стипендії отримали професор кафедри ХТПП Олександр Гриценко та аспірантка ІV року навчання Анастасія Кучеренко. Стажування проходило на кафедрі технологій, матеріалів та автоматизованого виробництва механічного факультету.

Уряд Словацької Республіки затвердив NSP у 2005 році. Програма створена для підтримки мобільності іноземних студентів та аспірантів, викладачів вишів, дослідників і митців під час їхнього навчання чи наукової роботи у словацьких закладах вищої освіти і дослідницьких центрах.

Метою стажування було проведення наукових досліджень у межах двох індивідуальних наукових проєктів. Результати досліджень стануть основою для подальших фундаментальних та прикладних науково-дослідних робіт у галузі створення полімерних композиційних матеріалів. Під час стажування науковці поглибили свої навички роботи на сучасному обладнанні науково-дослідних лабораторій кафедри технологій, матеріалів та автоматизованого виробництва, здійснили заплановані наукові дослідження, а також підвищили свою кваліфікацію під час практичних тренінгів під керівництвом провідних європейських фахівців – професора Еміля Спішака, доцентів Людмили Дулебової та Івана Гайдоса.

Також в рамках стажування Олександр Гриценко та Анастасія Кучеренко взяли участь в Міжнародній професійній конференції Іnternational professional conference and an innovation & technology trade fair Slovakia Tech Forum-Expo «Technology supporting humanity», де ознайомилися з інноваційними науковими здобутками, зокрема механічного факультету Технічного університету Кошице.

Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування