Наукові співробітниці МІОК Львівської політехніки взяли участь у міжнародній конференції в Сербії

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-конференції

11–12 листопада 2021 року наукові співробітниці Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Горда, Оксана Трумко, Галина Темник та Оксана Галайчук взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Переселення українців на терени колишньої Югославії» (Сербія, Новий Сад).

На конференції були присутні учасники з Італії, Казахстану, Канади, Польщі, Румунії, Сербії, Угорщини, України, Хорватії.

Команда МІОКу презентувала освітню діяльність інституту. Галина Темник та Оксана Галайчук представили концепцію лінгвокраїнознавчого підручника з української мови як іноземної (на матеріалі підручників МІОКу), а Оксана Горда та Оксана Трумко ознайомили присутніх із навчальними ресурсами, способами організації освітнього процесу та формами проведення занять на Міжнародній школі україністики МІОКу «Крок до України».

Прозвучали схвальні відгуки закордонних колег про навчальні ресурси з вивчення української мови як іноземної, створені авторськими колективами МІОКу (підручник «Ключ до України: міста і люди», навчальний портал «Крок до України»), які викладачі-україністи закордонних вишів використовують на заняттях зі своїми студентами.

Упродовж двох днів роботи конференції працівники нашого Інституту мали змогу ознайомитися з історією становлення та розвитку україністики в Сербії та Хорватії, проблемами міжкультурної взаємодії в контексті співпраці між балканськими країнами та Україною, діяльністю знакових для України постатей на теренах колишньої Югославії.

Участь була корисною для налагодження нових знайомств та обміну контактами!

Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції