У Ратуші нагородили переможців міських учнівських інтернет-олімпіад, проведених за сприяння Університету

За матеріалами сайту Львівської міської ради
переможці

Управління освіти Львівської міської ради п’ятий рік поспіль проводить міські учнівські інтернет-олімпіади серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Львова за сприяння Національного університету «Львівська політехніка». Головна мета – виявити обдарованих дітей, а також сприяти розвитку їхніх творчих здібностей, підвищувати їхню зацікавленість до поглибленого вивчення математики, української мови, фізики, біології, хімії, англійської мови та інформаційних технологій.

Цього року переможцями стали 55 учнів. Кожен переможець отримав цінний подарунок, а переможець олімпіади з інформатики – 10 тисяч гривень на навчання та новий комп’ютерний клас для своєї школи.

– Сьогодні ми маємо дуже гарно налагоджену співпрацю з Національним університетом «Львівська політехніка», з Львівським ІТ Кластером, які є нашими постійними партнерами у проведені та реалізації цього заходу, – зазначила Зоряна Довганик, начальник управління освіти ЛМР.

Наталія Шаховська, декан повної вищої освіти Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка», зазначила:

– Деякі олімпіади цьогоріч були розділені за віком дітей. Окремо відбувалися олімпіади з фізики і математики для дітей 8-х та 9-х класів. Олімпіади мали два тури. Перший – це був заочний тур, або онлайн, і учні мали змогу виконувати завдання на домашньому комп’ютері або в інший спосіб. Приблизно 20% учасників долучалися до очного туру, який відбувався у Львівській політехніці. Останній тур включав так званий «конкурс творчих робіт», де учні презентували свою розробку – навчальну гру. Серед членів журі були представники як учителів, так і викладачів, а також представників ІТ-компаній, і за результатами всіх цих турів відбувався відбір переможців.

Список переможців

Серед цьогорічних переможців – троє учнів Львівської академічної гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка», які брали участь у ІІ етапі ІІ міської учнівської інтернет-олімпіади з української мови: Анастасія Вудвуд (8 клас) – ІІ місце, Катерина Пашкевич (9 клас) та Роман Владика (8 клас) – ІІІ місце.