На війні загинув випускник Інституту енергетики та систем керування Микола Гальц

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Микола Гальц

45-річний військовослужбовець Збройних сил України Микола Гальц закінчив Інститут енергетики та систем керування Національного університету «Львівська політехніка» в 2001 році. Навчався на кафедрі електричних машин та апаратів, на спеціальності «електропобутова техніка». Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у лавах 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

На рідній кафедрі про Миколу згадують як про сумлінного й відповідального студента, доброго товариша, чуйну людину. Відзначають, що у нього було чудове почуття гумору та добрий характер.

Перед вступом до Політехніки Микола закінчив Західноукраїнський колегіум за спеціальністю «технічне обслуговування верстатів із програмним керуванням і робототехнічних комплексів». Під час навчання у Політехніці проявив себе дисциплінованим, старанним студентом, мав авторитет серед товаришів і викладачів. Ми всі пам’ятаємо його надзвичайне почуття гумору, він завжди усміхався та мав широке коло інтересів. У пам’яті нашого колективу Микола назавжди залишиться світлою, позитивною людиною, готовою роботи добро та безкорисливо допомагати іншим», – зазначив декан базової освіти ІЕСК, професор Андрій Маляр.

Микола Гальц був тяжко поранений 24 лютого 2023 року під Кураховим Донецької області. Через чотири дні його не стало. Викладачі наголошують, що Микола поліг як Герой, а кожен із нас повинен завжди пам’ятати, яку високу ціну щоденно платять українські воїни за нашу свободу і незалежність!

Як повідомила Львівська міська рада, Микола Гальц також закінчив військову кафедру при університеті. Після завершення навчання започаткував власну справу, пов’язану з дизайном і виробництвом корпусних меблів. Його вироби прикрашають помешкання багатьох львів’ян.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації Микола Гальц став на захист Батьківщини від окупантів.

Попрощалися з Героєм у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Вічна пам’ять та слава українському Герою!