На Рівненській атомній електростанції охоче беруть випускників Львівської політехніки

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

Рівненська АЕС, як відомо, є найбільшим енергетичним підприємством Західного регіону України. Вищу освіту її фахівці здобувають у найближчих до атомної станції вищих навчальних закладах. Одним із них є Національний університет «Львівська політехніка». Серед більш ніж 8 тисяч рівненських атомників, половина з яких мають вищу освіту, 215 – це випускники саме Львівського політехніки.

Минулого року в Університеті з’явилась нова спеціалізація – «Атомна енергетика». З цього приводу ДП «НАЕК «Енергоатом» та Львівська політехніка підписали угоду про співпрацю. Її предметом є налагодження партнерства та взаємодії з питань підготовки студентів, які навчаються за цією спеціальністю. Безпосередньо займається цим найстаріша в Україні (функціонує вже понад 120 років) кафедра теплотехніки, теплових і атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування.

Ліцензійний набір на бюджетну форму навчання атомників становить 15 осіб, на комерційну – 10. Випускники можуть працювати на діючих АЕС України, у проектних, ремонтних, проектно-конструкторських, налагоджувальних та наукових організаціях, державних інспекціях, профіль яких відповідає спеціалізації «Атомна енергетика».

Нещодавно дружна родина працівників Рівненської атомної електростанції поповнилась новими кадрами. Серед новоприйнятих – шестеро випускників Львівської політехніки, які успішно закінчили навчання за спеціальностями «Автоматизоване управління технологічними процесами» та «Електричні станції».