На інноваційних програмах Львівського ІТ Кластеру в Університеті навчатимуться майже дві сотні студентів

Львівський ІТ Кластер
«Інтернет речей»

Після завершення вступної кампанії до українських вищих навчальних закладів Львівський ІТ Кластер підвів підсумки п’ятьох навчальних програм Кластеру. 403 студенти пройшли усі вступні процедури на нові програми навчання – від подання заяв до надання документів, щоб навчатися на інноваційних та сучасних програмах львівських університетів, які Кластер оновив та вдосконалив спільно з ІТ-компаніями.

Зокрема, на бакалаврській програмі «Інтернет речей» (Іnternet оf Тhings) у Національному університеті «Львівська політехніка» навчатимуться 72 студенти, 20 із них – на бюджетній формі навчання. ІоТ – перша програма Кластеру, яка була запроваджена в 2016 році. На ній вже навчаються більше 50 студентів, які цього року будуть другокурсниками.

Також на програмі «Системи штучного інтелекту» (Artificial Intelligence) у Львівські політехніці навчатимуться 120 студентів, з них 109 – на державній формі навчання.

Усі інноваційні програми Кластеру були розроблені ІТ-спеціалістами спільно з викладачами університетів для того, аби підготувати студентів передових спеціальностей, знання яких відповідали б сучасному ринку праці. Програми передбачають вивчення нових предметів, поглиблене вивчення англійської, роботу з менторами з ІТ-компаній, роботу над власними проектами, практику в ІТ-компаніях.