На Львівщині стартував проєкт для релокованого бізнесу та ВПО, який реалізовуватимуть у співпраці з Університетом

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Фото із заходу

1 березня 2023 року на Львівщині стартував проєкт «Розробка та проведення навчальних тренінгів підвищення підприємницьких навиків для ВПО та релокованого бізнесу з можливістю подальшої інтеграції до МСП Львівської області».

«Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на Львівщину релокувались більше двох сотень підприємств. Відтак, одним із наших важливих завдань є підтримка релокованого бізнесу. Ми це робимо зокрема коштами обласного бюджету, а також залучаючи різні грантові організації. Сьогодні презентуємо один з таких проєктів, який спрямований на покращення підприємницьких навичок ВПО, представників релокованих підприємств», – зазначив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Гринів.

Попередньо організатори провели аналітичне дослідження, спрямоване на формування переліку затребуваних професій у ключових галузях, які найбільше постраждали від повномасштабного вторгнення росії в Україну та розроблення Мапи можливостей із профілями затребуваних на Львівщині професій.

Сьогодні ж запрошують на навчання внутрішньо переміщених осіб, представників релокованого у Львівську область бізнесу, зацікавлених підприємців регіону.

Як розповіла координаторка проєкту, наукова співробітниця групи комерціалізації наукових досліджень Науково-дослідної частини Національного університету «Львівська політехніка» Олена Лукачук, серед тем, які розглянуть у межах навчання, є такі:

  • можливості виходу українського виробника на європейський ринок;
  • грантові можливості: державні та міжнародні;
  • захист персональних даних;
  • додаткові можливості, зокрема залучення інвестицій для розвитку бізнесу;
  • практики фандрейзингу та краудфандингу;
  • самопрезентація бізнесу для залучення інвестицій;
  • психологічний та емоційний стан команди;
  • захист інтелектуальної власності у бізнесі.

Зупинившись на питанні інтелектуальної власності, керівник адвокатського об’єднання «Дегтяренко та партнери», голова Ділової Ради Ротарі Інтернешнл Олексій Дегтяренко наголосив: «Маємо показати Європейському Союзу, що ми є дійсно європейською державою і маємо керуватись тими принципами, які є в інших країнах Європи. Спільно з нашими партнерами ми зможемо довести, що український бізнес достойний зайняти високе місце в конкурентному середовищі ЄС».

Зареєструватись на навчання можна на платформі Школи грантових можливостей.

Слухачі тренінгів отримають індивідуальні плани інтеграції до обраного сектору локального бізнесу та консультаційну підтримку експертів.

Проєкт реалізовують за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE Ukraine).

До участі у проєкті залучено працівників Національного університету «Львівська політехніка», зокрема із групи комерціалізації наукових досліджень та захисту об’єктів права інтелектуальної власності Науково-дослідної частини, Проєктного офісу, Інституту права, психології та інноваційної освіти, Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу