На Львівщині буде музей науки: учасники наради за участю керівництва Мінрегіону та Міносвіти підписали меморандум

Олег Паска, директор департаменту освіти і науки ЛОДА
Заставка до онлайн-зустрічі

На Львівщині буде музей науки! 20 квітня про це говорили під час наради з керівництвом Міністерства розвитку громад і територій України, Міністерства освіти і науки, ректором Національного університету «Львівська політехніка», керівництвом Малої Академії наук та іншими учасниками.

У Львові такий центр Малої Академії Наук буде створено на базі Національного університету «Львівська політехніка». Ректор закладу професор Юрій Бобало дав згоду на це.

Тепер центр наукової освіти на Львівщині буде розміщено на вулиці Січових Стрільців. Сподіваємося на його відкриття вже у цьому році. Усе це відбувається в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Варто додати, що музей науки – це не заклад про минуле, а, швидше, заклад майбутнього. Якщо говорити про щось подібне у наших сусідів, то, до прикладу, у Варшаві Google поведе в музей Коперніка, а у Львові – у ресторани.

Нам потрібно це змінювати. Ми потужна наукова країна, яка дала світові 6 лавреатів Нобелівської премії. Щоб зберегти науковий потенціал, необхідно здійснити низку заходів. Тому в Україні цього року відкривається музей науки у Львові та в Маріуполі. Половина експозиції буде пересувною, щоб до нього мали доступ сільські діти і школярі з невеликих містечок та селищ.

На завершення учасники наради підписали відповідний меморандум.

Заставка до онлайн-зустрічі Заставка до онлайн-зустрічі Заставка до онлайн-зустрічі Заставка до онлайн-зустрічі