На конференції «LVIV IT ARENA 2016» було відзначено успіхи Львівської політехніки у сфері ІТ-освіти

За матеріалами сайту  «Вголос»
Герб Львівської політехніки

З 30 вересня до 2 жовтня у Львові відбувалася конференція «LVIV IT ARENA 2016» – найзначніший ІТ-захід цієї осені в Україні. Цьогоріч подія охопила понад 2500 учасників, 90 спікерів із різних кутків світу. Всі разом створили кілька десятків лекцій, воркшопів, панелей, дискусій і чатів. Теми були так чи інак пов’язані з інформаційними технологіями – інновації, бізнес і продукти.

У панелі першого дня LVIV IT ARENA 2016 взяв участь Олексій Скрипник – український політик, голова Комісії з питань майбутнього. Він наголосив, що Україна потребує реформації технічних спеціальностей та більше університетів вужчого спрямування. Спікер відзначив технічні успіхи Національного університету «Львівська політехніка», повідомивши, що ІТ-освіта там перебуває на належному рівні.

Науковець і президент корпорації SoftServe Тарас Кицмей спрогнозував маленькі, проте впевнені кроки до змін в освіті ІТ – такі, як поглиблені уроки інформаційних технологій у старшій школі. Це має підняти зацікавлення не лише до програмування, а й до спектру сфер інформаційних технологій – зокрема менеджменту, онлайн-журналістики, створення продукту через нові медіа.

Тисячі вакансій, достойна заробітна праця, умови для кар’єрного зростання і творчий колектив – ось що пропонує ІТ-галузь для всіх охочих. Вимагає натомість багато зусиль, високий рівень письмової й усної англійської та технічні навички.