На курсах мережевої академії Cisco політехніки навчатимуть кібербезпеці викладачів і майстрів профтехосвіти

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото із зустрічі

Викладачів і майстрів Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва навчатимуть кібербезпеці. Навчання відбуватиметься в межах мережевої академії Cisco для розвитку стійких професійних навичок на основі вивчення технологій, устаткування і програмного забезпечення. Нещодавно останні деталі та рішення узгодили під час зустрічі керівництва профтехучилища з представниками компанії за участю працівників департаменту освіти Львівської ОДА.

– Програма діє більше 20 років, зараз в Україні понад чотири сотні навчальних закладів різного ступеня працюють з цією програмою. Вона має практичний аспект для підготовки фахівців ІТ-галузі за різними спеціальностями, серед яких: спеціаліст кібербезпеки, мережевий інженер, системний адміністратор, працівник технічного обслуговування периферійних пристроїв, фахівець автоматизації розгортання обчислювальних комплексів, а також спеціалісти програмного напряму, – розповів керівник Центру підготовки інструкторів та підтримки академій Cisco в Національному університеті «Львівська політехніка», старший викладач кафедри телекомунікацій Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Орест Костів.

Подібні академії уже створені при вищих навчальних закладах, а від сьогодні й профтехосвіта Львівщини матиме можливість поглибити навички, які допоможуть задовольнити постійно зростаючу потребу у фахівцях з інформаційно-комп’ютерних технологій. За алгоритмом мережевої Академії досвідчені інструктори передусім навчатимуть викладачів та майстрів, після чого ті зможуть навчити учнів.

Програма мережевих академій пропонує комплексне середовище навчання, що надає доступ до мультимедійних онлайнових навчальних курсів та засобів онлайн-тестування, а також проведення лабораторних робіт. Навчання проводять сертифіковані інструктори академій, які мають досвід роботи у сфері мережевих технологій.