На ХІV Міжнародній школі україністики МІОКу «Крок до України» відбулася зустріч із Людмилою Зборовською

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фрагмент афіші заходу

6 лютого 2021 року в рамках ХІV Міжнародної школи україністики «Крок до України» Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» відбувся Дискусійний клуб із Людмилою Зборовською, акторкою Львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», дослідницею та виконавицею фольклору, учасницею гурту автентичної музики «Коралі», скрипалькою у спільноті «Дриґ». Модерувала подію координаторка школи Оля Руснак.

Студенти із Бразилії, Німеччини, Казахстану, Китаю та Сербії віртуально побували у стінах театру ляльок, побачили панораму сцени та партеру, як монтуються декорації та головних героїв вистав – ляльок.

Людмила Зборовська розвіяла міф, що театр ляльок – лише для дітей. Розповіла про репертуар театру для дорослих, персонажами вистав якого також є ляльки, виготовлені з урахуванням «зрілої» тематики та аудиторії. Акторка показала різновиди ляльок, серед яких планшетні, тростинні, вертепні тощо, і механізми їхньої дії та продемонструвала голоси, якими вони розмовляють. Також Людмила Зборовська познайомила слухачів школи з поняттям «автентична музика» та заспівала стародавню колядку.

Під час Дискусійного клубу студенти школи не лише довідалися багато нового та цікавого, а й вивчили чимало слів із театрального словника, таких як: афіша, диригент, сюжет тощо, які, до речі, часто чуємо у повсякденні.