На катедрі української мови триває робота весняної школи «Онлайн-курс з української мови «Українська єднає»

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

Від 28 березня 2022 року на катедрі української мови Національного університету «Львівська політехніка» триває робота весняної школи «Онлайн-курс з української мови «Українська єднає».

«Цей курс було задумано як інструмент навчання української мови російськомовних осіб, яких страшні події війни спонукали переїхати на Львівщину. Проте на наше оголошення відгукнулися не лише львівські переселенці, а й охочі вдосконалити свої знання з української мови з усіх куточків України та з далеких і близьких закордонних теренів. Загалом за добу, впродовж якої відбувалася реєстрація в онлайн-школу, до нас записалося 1067 осіб. Маючи обмежені ресурси, ми були змушені тимчасово припинити запис», – говорить завідувачка катедри української мови Зоряна Куньч.

На катедрі української мови мобілізували всі сили для забезпечення цього важливого в нинішніх умовах проєкту. Важливо було продумати програму курсу, підібрати навчальні матеріали, поділити слухачів за рівнями знань та вирішити низку інших важливих організаційних питань.

Зоряна Куньч зазначає: «Ми звернулися до своїх колег, які в різний час працювали в нас на катедрі, до викладачів коледжів Львівської політехніки та інших небайдужих колег з проханням про допомогу. Зрештою зібрався чималий колектив однодумців. Було створено 45 навчальних груп по 20–25 осіб. Навчання відбуватимуться впродовж місяця».

Під час цього тренінг-курсу науково-педагогічні працівники пропонують слухачам навчальні та пізнавальні матеріали для практичного засвоєння програмного матеріалу з української мови. Ці заняття сприяють виробленню навичок усної та писемної комунікації українською мовою осіб, які дотепер не послуговувалися в повсякденному житті державною мовою або послуговувалися нею обмежено.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу