На кафедрі електроенергетики та систем управління відкрили першу чергу сонячної електростанції

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Олег Давидчак, Андрій Лозинський, Михайло Сегеда

Це перша лабораторія в Інституті енергетики та систем керування, створена в співпраці з випускниками. Її відкриттю посприяв директор розвитку компанії відновлювальної енергетики «Еко Оптіма» Тарас Федак. Однак до створення активно долучилися всі працівники кафедри.

У відкритті взяв участь проректор Олег Давидчак, директор ІЕСК Андрій Лозинський, завідувач кафедри ЕСУ Михайло Сегеда, який охарактеризував можливості станції. Частину приладдя вдалося придбати за кошти спонсорів, а частину – за власні кошти, зароблені за курси підвищення кваліфікації керівників Обленерго, а саме – прилад найновішого покоління, який дозволяє аналізувати всі параметри на вході і виході в реальному часі будь-якого елемента електроенергетичної системи. Ще один прилад реєструє всі аварійні процеси в енергетичних системах.

– Це в майбутньому дасть нам можливість укладати більше госпдоговірних робіт та застосовувати його на курсах підвищення кваліфікації енергетиків, – пояснює Михайло Сегеда.

Однак найважливіше, що в лабораторії практикуватимуться студенти – майбутні енергетики.

 відкриття першої черги сонячної електростанції  відкриття першої черги сонячної електростанції  відкриття першої черги сонячної електростанції  відкриття першої черги сонячної електростанції  відкриття першої черги сонячної електростанції  відкриття першої черги сонячної електростанції  відкриття першої черги сонячної електростанції  відкриття першої черги сонячної електростанції  відкриття першої черги сонячної електростанції