На кафедрі БКМ відбувся науковий семінар «Застосування 3D-друку в будівництві»

Кафедра будівельних конструкцій та мостів Львівської політехніки
Фото із семінару

8 квітня на кафедрі будівельних конструкцій та мостів Інституту будівництва та інженерних систем Львівської політехніки відбувся науковий семінар на тему «Застосування 3D-друку в будівництві» для науковців, аспірантів та студентів Університету. З доповідями виступили представники ТзОВ UTU 3D Technology: співзасновниця Інна Фурман та головний консультант к.т.н. Микола Ковлєв.

Спікери презентували 3D-технології зведення будівель та споруд методом пошарового нанесення бетону, які стрімко набирають популярність як у світі, так і в Україні. Сучасна технологія 3D-друку забезпечує надзвичайну точність виконання будівельних об’єктів відповідно до проєкту. Для виконання робіт достатньо лише 2–4 робітники на об’єкт, також скорочуються терміни зведення будівель.

Присутні на зустрічі студенти і науковці Університету виявили надзвичайний інтерес до нової технології. Найближчим часом в лабораторії кафедри БКМ під керівництвом професора Богдана Демчини розпочнуться дослідження будівельних конструкцій та дослідних зразків, виготовлених за технологією 3D-друку, що розширить сферу застосування будівельних 3D-принтерів, зокрема допоможе швидше та успішніше відбудовувати Україну після Перемоги.

Студенти і науковці Інституту будівництва та інженерних систем щиро вдячні професору Богдану Демчині та працівникам ТзОВ UTU 3D Technology за організацію і проведення справді цікавої наукової зустрічі!

Оголошення Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару