На базі Університету запрацювали Центр оптичних досліджень та R&D-лабораторія хроматографічного аналізу

R&D-центр Львівської політехніки
Фото з лабораторії

Сучасна наукова інфраструктура та інноваційні розробки – основні пріоритети діяльності R&D-центру Львівської політехніки. Відтепер на базі Університету функціонує Центр оптичних досліджень та R&D-лабораторія хроматографічного аналізу, де вже активно проводять інноваційні наукові дослідження.

Підрозділи вдалося відкрити завдяки реалізації колективом R&D-центру Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки проректора з наукової роботи Івана Демидова конкурсного науково-технічного проєкту, спрямованого на придбання устаткування та матеріалів центрами колективного користування науковим обладнанням для проведення досліджень, які фінансуються за рахунок зовнішнього інструмента допомоги ЄС для виконання зобов’язань України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Бюджет проєкту становив 7,2 мільйона гривень. За ці гроші було закуплено та введено в роботу:

  • газовий хромато-мас-спектрометр Agilent 5977B GC/MSD з одно-квадрупольним мас-спектроскопічним детектором;
  • V-VIS-NIR спектрофотометр Shimadzu UV-3600i Plus з інтегрувальною сферою.

Крім того, коштом Університету було придбано та введено в експлуатацію рідинний хромато-мас-спектрометр Agilent 1260 Infinity II з мас-селективним детектором Agilent MSD iQ вартістю понад 5 мільйонів гривень.

Без сумніву, використання такого обладнання дасть змогу науковцям Львівської політехніки суттєво розширити свої дослідження й досягти нових професійних здобутків!

Фото з лабораторії Фото з лабораторії