На базі Політехніки розпочав роботу перший львівський алгоритмічний табір Algorithmic Leo Camp 2021

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Фото із заходу

У Львові стартував перший алгоритмічний табір для учнів і студентів Algorithmic Leo Camp 2021. Тренувальні дні й фінальні змагання проходитимуть на базі Національного університету «Львівська політехніка» до 21 серпня. Спонсором події стала міжнародна ІТ-компанія GlobalLogic.

Зараз триває навчання і тренування команд. Далі вони розбиратимуть задачі й аналізуватимуть алгоритми та структуру даних. Фінальний етап – олімпіада з програмування AlgoLeo Cup 2021, яка відбудеться в суботу, 21 серпня. Команди боротимуться за алгоритмічний кубок Лева, а також отримають спеціальні призи від GlobalLogic.

– Алгоритми є запорукою успішності в ІТ. Саме тому проведення такої школи є надзвичайно важливим, – зазначила доктор технічних наук, професор, засновниця кафедри систем штучного інтелекту Львівської політехніки Наталія Шаховська.

– Ми прагнемо створювати для молодих спеціалістів сприятливе середовище для розвитку. За підтримки бізнесу та організацій ми даємо студентам можливість практикуватись. Вони отримують фундаментальні знання, а потім – застосовують їх. Організація таких заходів – це суттєвий крок у покращенні якості ІТ-освіти в Україні та самореалізації молоді, – розповів директор Львівського конференц-бюро Андрій Павлів.

У змаганнях беруть участь команди студентів із закладів вищої, професійної, фахової або середньої освіти. Команди мають складатись із 2–3 учасників. За бажанням, вони можуть бути у супроводі тренера.

– У командних змаганнях молоді спеціалісти заручаються підтримкою колег та менторів, а тому більше захоплюються процесом та роботою з алгоритмами. Учасники обмінюються досвідом, спілкуються з однодумцями та отримують поради від досвідчених експертів. Так вони краще засвоюють знання й стають впевненішими в собі. Ми раді бути частиною знакової для ІТ-освіти події. Можливо, саме ці хлопці й дівчата скоро створюватимуть технології, що робитимуть наше життя зручнішим, цікавішим та безпечнішим, – прокоментував молодший віцепрезидент GlobalLogic Ігор Костів.

Фоторепортаж із заходу – на сторінці Algotester у соцмережі Фейсбук.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу