«Ми понесем вогонь, даруючи любов усім» – до Львівської політехніки прибув Вифлеємський вогонь миру

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

Традиційно у грудні, перед Різдвом, до Львівської політехніки приносять Вифлеємський вогонь миру. Цьогоріч його принесли сьогодні, 19 грудня, на свято Миколая Чудотворця. Цей вогонь як знак миру, злагоди, добра і світла пластунки Львівської станиці разом із капеланом о. Ігорем Хомічаком передали ректорові університету, професорові Юрієві Бобалу.

Вифлеємський вогонь миру – символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа у Вифлеємі, що постійно горить. Це спомин про прихід на землю Сина Божого, який символізує любов, добро, мир, радість, надію, що так потрібні нам тепер, у час війни. Його скаути поширюють по всьому світу напередодні Різдвяних свят. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки на Святу вечерю, його заносять до сиротинців, лікарень, на фронт, щоб усі, хто перебуває далеко від своїх родин, змогли відчути тепло Вифлеємської зірки і сповнитися надією.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу