Можливості співпраці українських науковців з Європейським інститутом інновацій і технологій (EIT)

Проєктний офіс Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Проєктний офіс Національного університету «Львівська політехніка» інформує науковців та інноваторів про можливості співпраці з Європейським інститутом інновацій і технологій (EIT).

Це – незалежний орган Європейського Союзу, створений у 2008 році для поширення інновацій у Європі. EIT об’єднує провідні ділові, освітні та дослідницькі організації для формування динамічних транскордонних партнерств. Їх називають інноваційними спільнотами, і кожна з них присвячена пошуку рішень для конкретної глобальної проблеми. Інноваційні спільноти EIT розробляють інноваційні продукти і послуги, засновують нові компанії та навчають нове покоління підприємців.

Основними цілями EIT є підвищення конкурентоспроможності Європи, її сталого економічного зростання та створення робочих місць через сприяння та зміцнення співпраці між провідними бізнесовими, освітніми і дослідницькими організаціями. Крім того, тут приділяють увагу стимулюванню інновацій та підприємництва в Європі, створюючи середовище для процвітання творчих та інноваційних думок.

У межах EIT можна виділити 10 інноваційних спільнот, кожна з яких присвячена своєму напряму досліджень. До прикладу, EIT Climate-KIC займається інноваціями для захисту клімату.

Є багато можливостей приєднатися до спільноти EIT та її широкого спектру діяльності з підтримки інновацій по всій Європі: від програм навчання й освіти, бізнес-інкубаторів та акселераторів до дослідницьких проєктів, спрямованих на інновації. Як частина спільноти EIT учасник може отримати доступ до нових партнерів, засобів, дисциплін, галузей і культур.

Докладніше – на сайті EIT.