Молодих науковців запрошують до участі у вебінарі «Моделі докторських шкіл у польських університетах»

Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України
Заставка вебінару

Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України запрошує взяти участь у польсько-українському вебінарі «Моделі докторських шкіл у польських університетах – перший досвід реформування», який відбуватиметься 21 квітня 2021 року з 14:00 до 16:00 (за київським часом) на платформі Zoom.

Вебінар організований Варшавською Політехнікою у рамках Проекту «Польсько-українська співпраця представницьких організацій ректорів – задля удосконалення діяльності закладів вищої освіти» за підтримки Міністерства освіти і науки Польщі, у співпраці зі Спілкою ректорів закладів вищої освіти України, Фундацією польських ректорів та Конференцією ректорів академічних шкіл Польщі.

У рамках вебінару будуть представлені основні напрями реформування системи і зміна моделей підготовки докторів філософії на підставі Закону про вищу освіту і науку, який, окреслюючи певні рамки, все ж залишає право конструювання докторської школи та визначення організаційного механізму надання наукового ступеня доктора філософії закладам вищої освіти у рамках автономії. Тож організаційно-управлінські моделі докторських шкіл у польських університетах є досить різноманітними сьогодні, експерти представлять результати їхній дослідження.

У сесії ІІ відбудеться панельна дискусія на тему моделей докторських шкіл із проректорами та координаторами докторських шкіл Вроцлавського Університету, Варшавської Політехніки та Польської академії наук.

Вебінар відбуватиметься польською мовою із синхронним перекладом українською.

Програма вебінару та реєстрація