Молодіжна модель Європарламенту 2023 у Львівській політехніці

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

Сотня учасників з понад півсотні різних освітніх закладів України взяли участь у Молодіжній моделі Європейського парламенту, що цього року відбувся у Національному університеті «Львівська політехніка».

Перший проректор Львівської політехніки Олег Матвійків привітав учасників і наголосив, що вони є майбутніми лідерами України.

Ви ті, хто буде розбудовувати та модернізувати державу. Безумовно, я радий, що Львівська політехніка ініціює такі процеси. Ми повинні розбудовати Україну за європейськими принципами. У Європі чекають на іншу Україну, не таку, як до повномасштабної війни, ми повинні бути кращими і перебудовувати себе та свою країну. – зауважив Олег Матвійків у вступному слові.

Як розповів один з організаторів заходу, голова проєктного відділу Колегії студентів Львівської політехніки Богдан Мірінчик, ця модель проводиться для того, щоб молоді люди зрозуміли, як працюють європейські інституції.

Ми активно йдемо до ЄС, а майбутнє за молоддю, яка буде проводити Україну по тому шляху. Ми об’єдналися з нашими партнерами і вирішили зробити такий захід. – сказав Богдан Мірінчик.

Спершу учасники та учасниці взяли участь у кількох онлайн-сесіях про відносини «ЄС-Україна», роботу інституцій ЄС та можливості, які він надає. А 19 травня відбулася симуляція ключових засідань Європейського Парламенту в актовій залі головного корпусу Політехніки. Учасники та учасниці мали можливість активно брати участь у дискусіях, розвивати свої позиції та працювати над своїми ідеями в командах. Також вони змогли поспілкуватися онлайн із послами ЄС.

Загалом під час насиченої програми заходів, 10 комітетів обговорювали 10 тем, мали настановчі лекції, займалися тімбілдінгом, нетворкінгом, отримали подарунки за правильні відповіді.

Партнери, які підтримали реалізацію заходу ініціативи Послів європейської молоді в Україні:

  • Колегія та профком студентів і аспірантів Національного університету «Львівська політехніка»;
  • Молодіжна рада при Львівській обласній державній адміністрації;
  • Львівський обласний молодіжний центр;
  • Управління молодіжної політики Львівської міської ради.
Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу