Молодь Університету братиме участь у вертепах для українських військових на сході країни

За матеріалами сайту Капеланство.info
вертеп для українських військових

Студентські капелани та молодь львівських вишів ставитимуть вертеп для українських військових, поранених захисників, а також для парафіян Української Греко-Католицької Церкви на сході України.

Із 4 до 11 січня 2016 року студенти Львова, які є учасниками театру «САД», що діє при Центрі Студентського Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ та підтримується Фундацією Святого Миколая, відвідуватимуть східні міста України із Різдвяною Містерією.

Молодь побуває у Дніпропетровську, Костянтинівці, Димитрові, Краматорську, Лисичанську, Слов’янську, в яких студенти ставитимуть вертеп у військових частинах, госпіталях, сиротинцях, домах пристарілих та парафіях УГКЦ.

 – Мета нашої поїздки не тільки показати вертеп, а найперше розділити радість Різдва Христового із нашими захисниками, військовими, які проходять лікування у госпіталях, покинутими дітьми, людьми старшого віку та парафіянами храмів УГКЦ. Разом із українськими військовими студенти святкуватимуть Святвечір, спеціально до цього готують для військовослужбовців кутю, вареники та пампухи, – розповідає о. Юрій Остапюк, Голова Центру Студентського Капеланства ЛА УГКЦ.

Задля цієї поїздки студентською молоддю та викладачами були організовані благодійні ярмарки на яких учасники театру реалізовували власноруч виготовлені вироби: ікони, чотки, ляльки-мотанки, солодощі, рамки, подарункові листівки.

Хто прагне підтримати ініціативу студентів і допомогти, може це зробити через «Фундацію святого Миколая», скриньки якої є у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11), храмі Святого рівноапостольного князя Володимира Великого (м. Львів, вул. Природна, 8а), а також у студентському храмі Блаженного священномученика Олексія Зарицького, розташованому на території студмістечка Національного університету «Львівська політехніка» (м. Львів, вул. Лукаша, 3а).

Довідка

Студентський театр «САД» діє при Центрі Студентського Капеланства ЛА УГКЦ від жовтня 2014 року. Режисер-постановник – Юлія Бондаренко, викладач Національного університету «Львівська політехніка». Духівник театру – о. Юрко Остапюк, голова Центру Студентського Капеланства. До театру належать 30 студентів та випускників різних вишів Львова та з різних куточків України.

вертеп для українських військових