Міжнародні партнери Політехніки висловлюють свою підтримку Україні

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

У своїй боротьбі за мир Україна точно не одна. Адже ми відчуваємо не тільки міць армії та підтримку суспільства, а й особливі слова звернень, які в цей нелегкий час линуть від міжнародних партнерів Львівської політехніки.

До університету продовжують надходити десятки листів із різних університетів Польщі, Німеччини, Литви, Італії. У кожному з них ― солідарність із українським народом, заклик поважати принципи свободи і демократії та найголовніше ― людське життя й гідність.

«У цей важкий час Білостоцький Технологічний Університет висловлює свою солідарність з усім українським народом. Ми з тривогою думаємо про наших численних українських партнерів: викладачів і студентів, які зараз переживають наслідки злочинної політики російського президента», ― зазначає у листі ректор Білостоцького Технологічного Університету Марта Косіор-Казберук.

Окрім слів підтримки партнери Політехніки надають нашим студентам, викладачам, працівникам університету та їхнім сім’ям допомогу. На цьому наголошує ректор Лодзького університету Elżbieta Żądzińska:

«Ми виділили для них безоплатні місця у гуртожитках, надаємо юридичну та психологічну допомогу, триває збір речової допомоги для осіб, які цього потребують».

Італійські університети Тушії і Перуджі також запрошують до себе студентів та викладачів Політехніки, які вивчали італійську, для того, щоб попрактикувати мову та відпочити.

Кожен із листів, які цими днями отримує наш університет вкотре засвідчує підтримку України на її шляху до перемоги.