Міжнародна конференція «Управління ризиками у фінансовому секторі» відбулася у Львівській політехніці

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
учасники конференції

Як управляти фінансовими ризиками? Відповідь на це шукали науковці, які минулого тижня прибули на Міжнародну науково-практичну конференцію «Управління ризиками у фінансовому секторі». Організувала захід кафедра фінансів Львівської політехніки спільно з кафедрою управління ризиками і страхування Краківського економічного університету та кафедрою регіональної економіки і довкілля Лодзького університету.

Науковці України та Польщі обмінялися досвідом управління ризиками у сфері фінансів та страхування, встановлення більш тісних взаємозв’язків у царині ризикменеджменту та вдосконалення методів підготовки фінансистів.

На пленарному та секційних засіданнях відбулися наукові дискусії про фінансові ринки в умовах старіння населення, а також про фінансові аспекти розвитку міст та регіонів.

Професор кафедри управління ризиками і страхування Краківського економічного університету Марія Плонка представила результати досліджень поведінкових аспектів управління ризиками шахрайства у страхуванні в умовах цифрових трансформацій. Питанням прийняття раціональних рішень, що стосуються трансформації пенсійної системи, була присвячена доповідь доктора Томаша Єдинака з Краківського економічного університету. Доктори Станіслав Ванат та Анна Денковська запропонували цікаві підходи до управління системними ризиками на європейському страховому ринку. Доктори Лодзького університету Александра Новаковська, Агнєжка Женьча та Ева Боричка дослідили фінансові особливості розвитку міст та регіонів на прикладі польського досвіду.

– Обговорення цього питання викликало жваві дискусії з українськими науковцями, дослідження яких охоплюють вітчизняний досвід застосування інноваційних інструментів регіонального розвитку, – наголошує завідувач кафедри фінансів Інституту підприємництва та перспективних технологій Павло Гориславець.

Результати роботи конференції викладачі використають для поліпшення змісту навчальних програм майбутніх фінансів, банкірів та страхувальників, а також для формування тематики подальших наукових досліджень.

Представники кафедри регіональної економіки і довкілля Лодзького університету запропонували кафедрі фінансів у межах угоди між університетами співпрацю в освітній та науковій сфері.

на конференції на конференції на конференції