Місцева статистика в Україні: співпраця НДЦ «Демос» зі стейкхолдерами на шляху до міжнародних стандартів

Науково-дослідний центр «Демос» Львівської політехніки
Фото з форуму

Інтеграція України до європейського та світового простору усе настирливіше вимагає проведення різноманітних перетворень в усіх сферах життя нашого суспільства. Це стосується й імплементації міжнародних стандартів у національну систему обліку і статистики.

Нині в нашій країні особливо багато проблем виникає в контексті інформаційного забезпечення управління місцевим розвитком, які слід розв’язувати оперативно, незважаючи на війну. Практично йдеться про місцеву статистику, яка має бути побудована інституційних системних засадах.

Саме на розв’язання цього завдання спрямований проєкт USAID «ГОВЕРЛА» на тему «Комплексне дослідження потреб у даних на місцевому рівні та розробки концепції муніципальної статистики й відповідного законопроєкту». Від Національного університету «Львівська політехніка» у реалізації проєкту бере участь професорка кафедри теоретичної та прикладної економіки Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку, керівниця Науково-дослідного центру соціальної й демографічної політики та управління «Демос», д.е.н., професор Уляна Садова.

Про результати її участі як провідного експерта проєкту в роботі Форуму з місцевої статистики на тему «Місцева статистика: формування політики відновлення громад та розвитку громад, що базується на даних» (Київ, 25 квітня 2024 року) докладно йдеться в доданому файлі.

Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму