Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою підтримав онлайн-школу «Говоримо й читаємо українською»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-заходу

20 листопада 2021 року Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» підтримав онлайн-школу «Говоримо й читаємо українською», яку організувала Спілка Українок Росії. Це було вже друге за ліком заняття в межах проєкту.

Подію модерувала Людмила Мельник, голова Спілки Українок Росії. Зазначимо, слухачами Школи є представники української спільноти цієї країни – люди різного віку та професійних зацікавлень.

До участі в заході долучився Назар Данчишин, провідний філолог МІОКу. Він провів тамтешнім українцям 45-хвилинний урок з української мови. Основною темою заняття було виправлення граматичних помилок, допущених під впливом російської мови. Відповідно студенти мали змогу навчитися правильних форм і конструкцій української літературної мови.

Зауважимо, свого часу співпраця з українцями східної діаспори, зокрема РФ, була для Інституту пріоритетним напрямом. Цьогоріч активна взаємодія з ними відновлюється на новоствореній культурологічній платформі «Східний світ діаспори: спільномова». МІОК започаткував її заради згуртування українців із держав пострадянського простору.