Міністерство цифрової трансформації України запустило новий освітній серіал про штучний інтелект

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
робот

Міністерство цифрової трансформації України запустило на платформі Дія.Цифрова освіта новий освітній серіал про штучний інтелект. Проєкт реалізовано у партнерстві та за підтримки Фонду Східна Європа та Уряду Швейцарії.

Ціль освітнього серіалу – пояснити, що насправді відбувається зі штучним інтелектом, розвінчати популярні міфи та зацікавити використовувати базові алгоритми в роботі українських бізнесів. У серіалі можна дізнатися, що таке насправді штучний інтелект, яку користь він приносить, які ризики пов’язані з використанням технологій та як такі технології використовують українські та міжнародні компанії.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила, що штучний інтелект – це технологія, яку вже активно використовують у багатьох сферах життя, але повноцінного розуміння про неї у громадян не вистачає.

– Існує багато прикладів використання алгоритмів штучного інтелекту, які допомагають і лікарям, і інженерам, і військовим, і іншим спеціалістам. Завдяки освітньому серіалу українці зможуть ближче познайомитись із цією захопливою темою, – заявила Валерія Іонан.