Міністерство цифрової трансформації і Tech StartUp School розроблятимуть освітні програми й започаткують цифрові хаби

За матеріалами порталу Zaxid.net
Науковий парк SID City

Міністерство цифрової трансформації і Tech StartUp School Львівської політехніки розроблять освітні програми з цифрової грамотності й започаткують цифрові хаби. З цією метою Міністерство підписало меморандум з Науковим парком SID City Університету.

Освітні програми імплементують у навчальний процес, організують курси для розвитку цифрових навичок. Також розвиватимуть проєкти інклюзивності з використанням цифрових технологій.

Директор Наукового парку SID City Львівської політехніки Назар Подольчак розповів Zaxid.net, що інноваційна локація Львова передасть власний досвід програм для розвитку стартапів. Його використають для напрацювання освітніх програм для навчання студентів, школярів та усіх охочих.

– Ми будемо розробляти навчальні програми з цифрової грамотності і розвитку стартапів. Бо ми маємо досвід у цій сфері. Також плануємо створити спеціалізовані хаби для розвитку стартапів і спеціалізований інкубатор для розвитку цифрових навичок, – пояснив Назар Подольчак.

У цифрових хабах можна буде отримати консультації, супровід, менторську підтримку, шукати інвесторів, партнерів для стартапів. Перший хаб запрацює базі Tech StartUp School на вулиці Колесси, 2, у Львові.

Заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан уточнила, що співпраця з Tech StartUp School відбуватиметься в межах проєкту Дія.Цифрова освіта, мета якого впровдовж 3 років навчити 6 мільйонів українців цифрової грамотності.