Міністерство освіти і науки України запускає для науковців телеграм-бот Info Science Bot

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Для оперативного інформування науковців, інноваторів і стартаперів про новини та можливості Міністерство освіти і науки України запускає телеграм-бот Info Science Bot.

Info Science Bot інформуватиме про:

  • актуальні можливості для науковців;
  • актуальні можливості для інноваторів;
  • актуальні новини і дипломатичні кроки органів влади й  наукової спільноти щодо протистояння російській агресії та запроваджені санкції щодо російської федерації нашими міжнародними партнерами.

Вже зараз у боті розміщено інформацію про можливості для науковців від іноземних університетів та наукових інституцій щодо грантової підтримки, мобільності й тимчасового працевлаштування.

Для інноваторів зібрано пропозиції підтримки від Українського фонду стартапів та його партнерів. Також розміщено форму для партнерів/спонсорів і стартапів щодо можливості її надавати.

Info Science Bot в умовах воєнного стану працюватиме як майданчик обміну інформацією, оскільки через нього можна подавати актуальні новини, пропозиції щодо підтримки науки та інновацій в Україні, безпечних умов праці. Для цього у телеграм-боті активною є кнопка «Повідомити про новину або можливість».