Міністерство освіти і науки та Верховна Рада України шукають консенсус щодо форми проведення НМТ

За матеріалами порталу Освіта.ua
Заставка до матеріалу

У Міністерстві освіти і науки України сподіваються, що найближчим часом буде знайдено консенсус між МОН та профільним комітетом парламенту щодо моделі проведення національного мультипредметного тесту у 2023 році. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, 10 січня на одному з підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій було розглянуто всі варіанти й можливості проведення НМТ, що запропоновані МОН та іншими авторами законопроєктів.

«Сподіваюся, що ми найближчим часом знайдемо консенсус щодо проведення вступної кампанії у 2023 році. Робота триває, ні на день не зупиняється, адже ми чітко розуміємо, що молодь має якнайраніше знати особливості вступу до закладів вищої та фахової передвищої освіти. Нам важливо якнайшвидше прийняти модель прийому на 2023 рік. І над цим ми зараз працюємо», – наголосив Сергій Шкарлет.

Як відомо, Міністерство освіти і науки запропонувало включити до національного мультипредметного тесту три обов’язкові предмети: історію України, математику й українську мову. Четвертий предмет учасник тестування зможе обрати самостійно.