Майбутні комп’ютерні інженери з кафедри ЕОМ Львівської політехніки ознайомилися з роботою ІТ-компанії SoftServe

Кафедра ЕОМ Львівської політехніки
Майбутні комп’ютерні інженери ознайомилися з роботою SoftServe

29 вересня 2016 року двері провідної ІТ-компанії з українським корінням SoftServe відчинились для студентів базового напряму підготовки «Комп’ютерна інженерія» Національного університету «Львівська політехніка».

20 кращих студентів, які вивчають «Системне програмування» на кафедрі електронних обчислювальних машин разом зі старшим викладачем кафедри ЕОМ Анатолієм Ігнатовичем на початку візиту послухали про історію заснування компанії та її партнерів, реалізовані проекти, внесок у підтримку соціальної сфери держави та Львівщини, а головне – дізналися про можливість працевлаштування та професійного розвитку, які надає компанія.

Після загальної інформації про SoftServe, якою поділилася працівниця HR-департаменту Марта Ткач, студенти із захопленням слухали семінар-лекцію від провідного спеціаліста компанії у галузі програмної інженерії, випускника кафедри електронних обчислювальних машин Львівської політехніки Ярослава Клочника.

Близько півтори години політехніки опановували теоретичні блоки та практику реалізації проектів. Ярослав Клочник детально описав студентам усі кроки життєвого циклу розробки IT-продукту – від спілкування із клієнтом та підготовки прототипу програмного продукту до повноцінного релізу та подальшої користувацької підтримки. Разом зі студентами було детально обговорено етап постановки технічного завдання, формування команди проекту, а також моделі та методи розробки програмного забезпечення – каскадну (Waterfall) та спіральну (Scrum).

Cемінар-лекцію завершив старший викладач кафедри електронних обчислювальних машин Анатолій Ігнатович, подякувавши Я. Клочнику та подарувавши йому на згадку брендовану сувенірну продукцію Львівської політехніки.

Після лекційної частини студенти мали можливість побачили, як проходять робочі будні працівників компанії, оглянули нове сучасне приміщення головного офісу SoftServe: робочі приміщення, кімнати для нарад, а також спеціально облаштовані інфраструктурні рішення, зокрема спортивний зал, їдальню тощо.

Зустріч у SoftServe завершилась закликом не боятися вчитись і рухатися вперед, щоб доєднатися до вже майже 4000 компетентних та активних фахівців команди ІТ-компанії.

Майбутні комп’ютерні інженери ознайомилися з роботою SoftServe Майбутні комп’ютерні інженери ознайомилися з роботою SoftServe Майбутні комп’ютерні інженери ознайомилися з роботою SoftServe Майбутні комп’ютерні інженери ознайомилися з роботою SoftServe Майбутні комп’ютерні інженери ознайомилися з роботою SoftServe Майбутні комп’ютерні інженери ознайомилися з роботою SoftServe Майбутні комп’ютерні інженери ознайомилися з роботою SoftServe