Львівський ІТ Кластер запускає у Політехніці дві нові бакалаврські програми

Львівський ІТ Кластер
Лого нових бакалаврських програм

Львівський IT Кластер піклується не лише про вдосконалення IT-сфери, а й про постійний брейнстормінг, вибір проектів та їхнє втілення. Асоціація приділяє велику частку уваги освітньому напрямку, завдяки чому 14 навчальних реформованих або ж створених навчальних програм можуть успішно функціонувати і дають можливість отримати знання з IT, які відповідають потребам ринку.

Компанії-учасники Львівського IT Кластеру активно долучаються до освітніх проектів, адже це дає змогу зміцнити та підняти на новий рівень власний бренд, контактувати зі студентами та учнями, які у майбутньому можуть стати хорошими працівниками, а також розвивати нові навички у своїх працівників завдяки менторству чи викладанню під час проектів. Завдяки такій активній підтримці учасників та партнерів, Львівський IT Кластер запускає ще 3 освітні програми у закладах вищої освіти, навчання на яких розпочнеться вже цієї осені. Дві з таких програм створені в Національному університеті «Львівська політехніка», ще одна – у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Бакалаврська програма IT Sales Management

Перша програма створена в Інституті комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки. Професія IT Sales Manager, або ж менеджер з продажів, є однією з найбільш затребуваних на сучасному ринку. Після закінчення навчання кожен випускник, вміючи правильно розуміти потреби клієнтів та їхніх бізнесів, зможе застосовувати власні знання про продукцію, щоб задовольнити всі потреби замовника. Навчання на спеціальності IT Sales Manager дає можливість обирати серед трьох варіантів професій, які чекають кожного після закінчення навчання: серед них pre-sales, sales та post-sales (забезпечення підтримки апаратного та програмного забезпечення). До розробки навчальної програми долучались викладачі кафедри інформаційних систем та мереж і профільні спеціалісти ІТ-компаній Кластеру.

Деталі про освітню програму

Бакалаврська програма DevOps & Project Management

Кафедра інформаційних систем та мереж Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка» проводить підготовку студентів за спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології». В рамках цієї спеціальності у співпраці з Львівським ІТ Кластером розроблено освітню програму підготовки бакалаврів DevOps & Project Management, яка має два вибіркові блоки: «Управління ІТ-проектами / Project Management» та «Інтеграція інформаційних систем / DevOps». Освітня програма вирізняється поєднанням підготовки з фундаментальних математичних дисциплін, освоєння сучасних інформаційних систем і технологій, яку здійснює висококваліфікований професорсько-викладацький склад та представники ІТ-бізнесу безпосередньо у провідних компаніях.

Деталі про освітню програму

Більше про нові бакалаврські програми – на сайті Львівського ІТ Кластеру.