На олімпіадах і конкурсах – серед перших: львівські політехніки успішно виступають на всеукраїнському рівні

Ірина Шутка, «Аудиторія»; Автомобільно-дорожній коледж; кафедра ОА
Герб Львівської політехніки

Львівські політехніки збирають відзнаки на олімпіадах та конкурсі студентських наукових робіт.

Четвертокурсниці ІГСН Аліна Шафорост і Оксана Павлів взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Педагогіка» для технічних вишів, що 7–9 квітня зібрала у Кременчуці учасників з Києва, Харкова, Вінниці, Дніпропетровська, Луцька, Львова і власне Кременчука. Аліна посіла на олімпіаді ІІІ місце, а Оксану відзначили за найкраще знання проблем родинного виховання. Студентка зацікавила всіх своїм творчим завданням про роль арт-педагогіки – методу, що допомагає в процесі соціалізації дітей, дорослих.

Є й інша складова успіху на олімпіаді – ґрунтовна підготовка, яку зі студентами провели доцент кафедри педагогіки та соціального управління Любов Дольнікова і професор Лілія Сущенцева. Спершу був жорсткий відбір на рівні університету (олімпіада у три тури), а потім активна робота зі студентами, до якої долучилися різні викладачі кафедри ПСУ. На кафедрі працюють над тим, аби зацікавити студентів педагогічною роботою, адже ці знання будуть потрібні їм – чи у професії, чи у стосунках з найближчими, зазначає Любов Дольнікова.

За результатами ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Теорія і методика професійної освіти» Василина Гриців отримала диплом ІІІ ступеня. Її науковий керівник – завідувач кафедри ПСУ Юрій Козловський. Його вихованці й раніше отримували призові місця на всеукраїнських і міжнародних конкурсах.


6–7 квітня 2016 року в Університеті державної фіскальної служби України відбувся другий тур Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Податкова система».

Студентка кафедри обліку та аналізу Національного університету «Львівська політехніка» Вікторія Тітаренко здобула третє місце. Високі місця посіли також інші студенти кафедри – Галина Яремко та Анна Гладка.

Кафедра вітає учасників олімпіади і бажає подальших навчальних та наукових звершень!


Студент Автомобільно-дорожнього коледжу Національного університету «Львівська політехніка» Віталій Дубан (група А-22) успішно виступив у VI Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

За результатами фінального етапу конкурсу Віталій отримав диплом III ступеня.

Так тримати! Бажаємо подальших перемог!