Львівські політехніки завдяки благодійній ініціативі «Розфарбуй лікарню» тішать маленьких пацієнтів

За матеріалами ІА «Дивись.info»
Львівські політехніки тішать маленьких пацієнтів

Дитячі лікарні Львова потрохи оживають. Завдяки благодійній ініціативі «Розфарбуй лікарню» чимало медичних закладів міста зараз нагадують казковий світ зі своїми героями – як справжніми, так і вигаданими.

Додати фарб у життя діток, які перебувають на лікування, небайдужі львів’яни вирішили більше року тому. Незвичну для України ініціативу у нашому місті із задоволенням підхопили не лише професійні художники, але й студенти кількох вишів, зокрема Національного університету «Львівська політехніка».

За словами художників, творити для діток, які перебувають у лікарні, – саме задоволення. Адже кожна композиція має не просто просвітницьку, але й благодійну мету – викликати у маленьких пацієнтів позитивні емоції. Тож дуже часто за пензлі бралися не тільки відомі митці, але й молоді автори.

– Якщо у групі є 18 людей, то всі долучилися. Вони всі відгукнулися і хочуть продовжувати. Вже навіть знайшли собі продовження всіх тих робіт: хтось і надалі робитиме «Дюймовочку», хтось – про «Лиса», хтось – про зайчиків. Всі шукають матеріал і дуже зацікавлені в тому, щоб продовжити ініціативу. З тих студентів дехто вже й самі мають дітей, тому знають, що таке лікарня, – каже старший викладач кафедри дизайну та основ архітектури Львівської політехніки Іванна Бучковська.
 

Фото – із сайту «Дивись.info»