Львівські політехніки стали призерами Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування 2023 року

За матеріалами сайту Інституту модернізації змісту освіти
Лого організаторів

У грудні 2023 року на базі Львівського національного університету імені Івана Франка вперше пройшов півфінал Світової першості серед студентських команд у Південно-східному європейському регіоні ICPC (International Collegiate Programming Contest), який водночас був IIІ фінальним етапом Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування.

Цьогоріч у півфіналі Світової першості брала участь 131 команда, що представляла 65 навчальних закладів з Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Греції, Кіпру, Північної Македонії, Молдови, Румунії, Сербії, Туреччини, України та Чорногорії. Українських команд було 52, частина учасників прибула до Львівського університету, інші – змагались в онлайн-форматі.

Олімпіада тривала 5 годин, під час яких кожна команда виконувала понад десяток задач. У результаті п’ятигодинного контесту 3 команди зуміли знайти правильні розв’язки для 9 завдань із 12. Усі команди – з України. Перше місце за додатковими показниками (меншою кількістю штрафних балів) здобула команда Харківського національного університету радіоелектроніки.

Приємно також, що у рамках фінального етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування 2023 року одне з двох третіх місць посіла команда NULP_Dezhavyu Національного університету «Львівська політехніка».

Докладніше – на сайті Інституту модернізації змісту освіти.